OlssonJohansson

Just another WordPress site

Klimat, Miljö, Politik

Var glad att människor skräpar ner!

Inte riktigt kanske, men rubriken syftar som kommentar till ett inslag jag såg på SVT Halland om nedskräpningen på kommunens återvinningsstationer som ökar exponentiellt nästan om man får tro arbetaren som intervjuades i inslaget. Jag säger, var glad istället för att skräpet hamnar där man ändå har kontroll på vad som slängs. Ingen som är över femtio har väl glömt bort hur sopor i alla dess former förr kördes till närmaste skog och dumpades med noll och ingen koll på vad som slängdes. Att det idag hamnar skräp på återvinningsstationerna som inte hör hemma där är det förmodligen sånt skräp som ändå inte skulle ha kommit i retur.

Utveckla återvinningsstationerna till att ta emot det folk faktiskt vill slänga. Allt annat är inte att tänka i kretsloppstermer.

Kommentera

Tema av Anders Norén