OlssonJohansson

Just another WordPress site

Livet, Politik, Uncategorized

Jobba, jobba, jooobba!

Fokus ligger väldigt mycket på hur stor invandring Sverige ska ha just nu. Sverigedemokrater och allt fler andra politiska partier vill ha minskningar i antalet nysvenskar man anser att vi ska ta emot. De gamla partierna är i varierande utsträckning rätt duktiga på att ha åsikter och planer för hur vi ska ta hand om dem som redan kommit, och det glöms ofta bort att vi faktiskt har en mindre armé som går till sina arbeten som lärare, kuratorer, handledare, coacher, arbetsförmedlare och samhällsplanerare varje dag för att göra jobbet med integrationen. Ambitionen är att sy ihop ett bra land där bokstavligt talat alla ska med och vi har fortfarande ett samhälle där grundinställningen är att samhället skall vara till för alla och det oerhörda jobb som dagligen läggs ner är faktiskt riktat både mot ”nya” och ”gamla” svenskar, något man gärna/ofta glömmer bort. Man kan dock ana att ett visst missmod sprider sig i takt med att Sverigedemokraternas inflytande ökar. Att gnälla kan alla göra. När gnället dessutom organiserar sig och dessutom får massmedias hjälp att sprida en skev bild av samhällets totala insats för att skapa ett jämlikt och bra samhälle, befinner vi oss på ett sluttande plan. Det blir allt svårare att rekrytera och behålla bra personal i yrken som direkt och indirekt jobbar i dessa ”kvalitetsyrken” (se ovan) om man hela tiden ifrågasätter dess värde och vikt för det goda samhället.

Jag är också ganska säker på att, av alla de som jobbar i yrken som ska hålla ihop landet likväl bland dem som arbetar frivilligt och gratis, är faktiskt väldigt väldigt få Sverigedemokrater. Min känsla är att gnällspikarna som nu på senare tid alltmer klär upp sig i kostym och kräver respekt och plats i etablerade finrum, alltför lätt kommer undan med att varken kunna eller vilja, kavla upp skjortärmarna och göra jobbet.
Om det nu är så att man håller sitt land högt och är beredd att ställa upp för det i vått och torrt så vill det till att alla, även SD, faktiskt går ner på fabriksgolvet och hugger i för att hela Sverige skall leva. Och överleva.

Kommentera

Tema av Anders Norén