OlssonJohansson

Just another WordPress site

Uncategorized

Vem sitter på Svarte Petter när fossilsamhället avvecklas?

Världens samlade kapital måste komma med på tåget mot ett allvarligt menat försök att dämpa temperaturhöjningen i världen. Tyvärr går det alldeles för långsamt. När de stora investerarna gör affärer på börserna världen över så går det blixtsnabbt. När samma agenter gör samma sak i omställningen till att satsa pengarna i alternativen till kol, olja och naturgas så pratar man om tidsaspekter så långt bort som 2050.  Då är det försent. Det vet alla.

Det är nog lite långsökt att få oljebolagen att ställa om, dvs lägga ner oljeutvinningen och istället på vindkraft eller något annat. Återstår alltså politiska ramar som styr vad som får göras och inte göras. Ska det vara så svårt att förstå?

Det gör ont att sitta på stora mängder pengar, det är tydligt. I morse rapporterade nyheterna att det satsas stora summor på ökad oljeutveckling i …..tadaa! Norge! Gud hjälpe oss om vi inte ens i Norden kan hålla oss ifrån att investera och bygga fast oss i fossilsamhället.

Kommentera

Tema av Anders Norén