OlssonJohansson

Just another WordPress site

Ekonomi, Klimat, Livet, Miljö, Politik, Uncategorized

Vad händer inte.

Greta Thunberg – detta ljus på himlavalvet.
Vore jag religiös skulle jag tro att hon är återkomsten av Jesus. Jag sitter och tittar på uppdrag granskning som nu senaste utgjordes av en dokumentär om World Economic Forum i Davos. Senaste gången fick Greta vara med. Kanske var det så att de inte vågade hålla henne borta.
Kanske var det så att någon såg att hon kunde få några fler av de samlade näringslivstopparna och politikerna att ta itu med degenereringen av vår planet.
Kanske inte eller något helt annat. Överhuvudtaget så verkar det vara så att världsledare och näringsliv måste få ha såna här möten för att kunna hålla koll på hur långt med- eller motspelare, beroende på hur man ser det, har kommit i att anpassa sig till den nya spelplanen som klimatgaloppen skapar. Man behöver helt enkelt komma samman och bestämma en ny faktor med vilken alla investeringar ska ”gångras” för att produkten skall bli att mänskligheten överlever det hen själv har skapat.

Det slår mig att alla redan vet vad som måste göras, men de tänker inte göra det som kostar pengar om de inte blir tvingade till det. WEF blir på så sätt bara en upprepning av vad som inte är bra med plast i haven, men som David Taylor, VD för Procter and Gamble säger på en av presskonferenserna från forumet säger:

-Some is really exited about this and i do believe members of the industry see the compelling need to work together to find solutions across many differences….many different ways… ” vad betyder det? Låter det inte bara som industrin tycker de fått ett problem på halsen?  VD:n för Pepsico, Ramon Laguarta sitter på samma presskonferens och säger: ”Vi försöker ta fram flaskor med så lite plast som möjligt, men ekvationen är inte så enkel.”  Är inte det vad ni har gjort hela tiden? Det ligger ju i ert eget intresse att använda så lite plast som möjligt i varje flaska för att det blir billigast då. eller?

Svaren är adresserade till Greenpeace paneldeltagare Jennifer Morgan som säger att man stödjer projekt att minska plasten i haven, men menar att projekt som detta brukar vara lite av en ”side show” för att kunna fortsätta ”business as usual”.

Kontentan av det hela för mig är vad man INTE säger.

Att ta itu med problemet.

 

 

 

Kommentera

Tema av Anders Norén