OlssonJohansson

Just another WordPress site

Ekonomi, Energi, Livet, Miljö, Politik

Aningslös energipolitik i Europa

Läser på sajten Energinyheter att Polen inom en tioårsperiod hoppas ha sex nya kärnkraftverk. Med hjälp av amerikanska Westinghouse skall landet nu göra ett allvarligt försök att göra sig av med sin dyra kolkraft. Det område som har pekats ut som lämpligt ligger vid Östersjökusten vid udden där färjan från Karlskrona svänger  in i bukten för att angöra Gdansk, Det är ett stenkast från Kaliningrad i den ryska enklav som ligger som en kil mellan Polen och Litauen. Med tanke på att ryssarna just nu med flygplan har slagit ut två-tredjedelar av den Ukrainska elförsörjningen förefaller placeringen av kärnkraftverk just där som minst sagt illa valt i ett Europa som befinner sig i krig.

Kommentera

Tema av Anders Norén