OlssonJohansson

Just another WordPress site

Politik

Sverigedemokraterna – Varför?

Invandring som sådan kan stoppas. Det skulle ett parti som Sverigedemokraterna kunna göra med stort inflytande i riksdagen. 

Att sköta hela landet Sverige blir betydligt svårare. Kompetensen att fungera som statsbärande parti och göra det på ett demokratiskt acceptabelt sätt med respekt för alla har de helt enkelt inte. Man ska inte tro att det går att gå och rösta på SD för att få ett bättre Sverige med mycket mera pengar över för att man stoppar invandringen. Det är att lura sig själv. 

Invandringen är idag strypt redan av de andra partierna till en liten rännil jämfört med tidigare, men det vill nog inte de som röstar på SD fatta riktigt. Det finns alltså inte några miljarder att hämta på att ”stoppa invandringen” 

Kommer SD till makten blir det däremot mycket svårare att fortsätta jobba med att få de som redan finns i landet så att de kan fylla hålen som håller på att uppstå i vården och skolan t ex. Den kunskapen och kompetensen har helt enkelt inte folk som jobbar med Sverigedemokraterna. Det är ju inte därför de finns till som parti. 

Det kommer ju säkert att finnas de som vill ta jobben som blir lediga i statsapparaten efter dem som jobbat med sossar och borgare  genom tiderna. 

Den som kommer efter har att rätta sig efter SD:s politiska direktiv när det gäller skola, sjukvård och inte minst rättsväsende som gör skillnad på människor som finns i Sverige och utgör det land vi faktiskt är och vilka värderingar vi har. 

På samma sätt som nazisterna började ifrågasätta delar av befolkningen i Tyskland på 1930-talet kommer det en period i Sverige med SD där staten börjar ifrågasätta vem som bor i det här landet och varför. I den processen är det omöjligt att veta vem som går säker. Vad är det som säger att alla de som kom till Sverige från gamla Jugoslavien runt 1970 rekryterade till bland annat Volvo inte kommer att få sitt medborgarskap ifrågasatt av SD? Krigen på Balkan? Syrien. Något tillspetsat, javisst, men var kommer gränsen att gå för när man ska känna sig säker på att få fortsätta ”vara svensk”? 

Vi kommer att få en statsledning som blir bra på att sortera ut och rangordna medborgare men som inte har någon kunskap i hur man får vård och skola att fungera bättre. Den kompetensen kommer inte att söka sig till statliga jobb mest beroende på att SD som parti idag närmast häcklar de som gör vardagsjobbet inom stat och kommun idag. Nej, det kommer att dyka upp personer på viktiga poster som vi idag inte känner till. Personer som idag förmodligen gör något helt annat någonstans, men som delar SD:s sorterande värderingar, och som gärna vill ha ett välbetalt arbete utan att bry sig om vad det innebär. Ni vet såna som SD idag beskyller andra politiska partier för att hysa. Eller ännu värre det kanske blir någon som verkligen vill rensa ut de som inte tycker hör hemma här. Och då menar jag verkligen tycker.

Samma utveckling genomgick Tyskland efter Hitlers maktövertagande på 1930-talet. Det går ett antal Göbbels, Ribbentrops osv omkring där ute och bara väntar på att få göra entre på scenen. 

Om ni inte verkligen tror att Sverige på 2000-talet skulle bli ett bättre land med politik som bara gav oss det senaste världskriget så rösta för allt i världen inte på SD i något val någonsin. 

Då är det bättre att rösta blankt eller i värsta och sämsta fall inte rösta alls. Sverigedemokraterna kommer aldrig att bli en lösning på några små eller stora problem. 

Om man nu tycker att SD är en ”blåslampa i ändan” på etablissemanget så ska man ju veta att man inte har någon som helst aning om vem som kommer i dess följe med dem  och vad de är kapabla till.

Demokratin kan röstas bort. Tro bara inte att SD kan ändra Sverige på något lugnt och stillsamt sätt. Det kan nog ingen.Däremot kan de ställa till kaos. 

SD är ett parti som påstår att det går att bygga ett samhälle på att dela in, peka ut och sortera människor ioch sedan hävda att egentligen bara en grupp ska få kalla sig svenskar. En samling människor som har gjort politiken till sin karriär och vill lyckas med det med hjälp av en otydlig och svepande logik, utan att tillstå, eller kanske ens förstå, att den kan få fruktansvärda konsekvenser.

Det etablerade partier gjort i hundratals år tror sig SD kunna plötsligt göra så mycket bättre genom att dela in och aktivt sortera bort. Det har gjorts ett antal försök tidigare och de har alla slutat väldigt tragiskt. Varför tror en femtedel av befolkningen i Sverige idag att det skulle sluta annorlunda den här gången? Jag fattar det inte. Nästan alla andra alternativ är bättre. Rösta på vilket annat parti som helst som tror på demokratin, eller rösta blankt åtminstone!  Får SD mer att säga till om är demokratin verkligen i fara i dumhetens namn. Gå och rösta i september! Efter att Hitler kom till makten på 1930-talet blev det inga fler val. Skulle historien upprepas med ett parti som SD som får makten spelar det ingen roll hur många ensamkommande man lyckas skicka tillbaka och om man lyckas avveckla några asylboenden. Om man tycker att politikerna inte lyckats komma tillrätta med segregeringen i samhället nu så är det en västanfläkt jämfört med hur det kommer att bli under Sverigedemokraterna.

 

Kommentera

Tema av Anders Norén