OlssonJohansson

Just another WordPress site

Politik

Dystra sverigedemokrater

En del människor tycker att Sverigedemokraterna har så vettiga åsikter så att man är beredd att rösta på dem i val i vårt land. En femtedel av befolkningen som det ser ut inför valet om en vecka drygt. Erfarenheten visar att de som har innehaft regeringsmakten eller på annat sätt kunnat påverka politiken som förts också får svårare att fortsätta av den enkla anledningen att man har facit i hand och inte har något ”parallellsverige” att jämföra med.  Det är detta faktum som Sverigedemokraterna utnyttjar. Det går bra att klaga på problem som finns i samhället om man inte är ansvarig för dem. Har man sedan tidningar, radio och tevekanaler som vinklar och spetsar till verkligheten så att det helst alltid ser ut som det är  ”åt helvete” med landet så är manégen krattad för framgången.

Det finns på public service-tv ett program som heter ”Landet runt” . Det är ett inslag i tevetablån som helt oförtjänt har fått lite töntstämpel för att det är lite feelgoodteve. Det tar ofta upp vad folk runt om i vårt land gör som är är lite utöver det vanliga. Folk som gör sånt som gör stället de lever på lite roligare och intressantare, ja till och med ger arbete och gör det lättare att bo kvar. Ibland är det saker som har möjliggjorts av att det lokala samhället har tänkt till och skapar förutsättningar. Detta pågår varje dag året runt och är en del av kreativiteten  vi faktiskt har i det här landet. Projekten omfattar idéer som ibland är sprungna ur mötet med nyinflyttade,  ibland är enstaka personers egna lilla nöje. Variationsrikedomen är enorm. Politikens roll i detta fenomen är svårbedömd, men att den finns där i bakgrunden var så säker.

Landet runt handlar mycket om ett Sverige utanför storstäderna.  Varför i hela friden har det sån slagsida? Finns inte den här kreativiteten och drivet i Stockholm och de andra storstäderna? Naturligtvis gör det det. Min undran blir, varför hör vi inte om det i samma positiva anda som Landet runt pratar om resten av landet?

Mest undrar jag varför de positiva grejerna som händer i storstäderna (också) får så lite utrymme? Varför pratas det så lite om hur folk i lokalsamhället slog knut på sig själv i samband med flyktingkrisen och såg till att de som kom hit då fick ett ställe att bo på, tråcklades in i skolan och fick ett liv under så hyfsade former som den kaotiska situationen bara tillät. Inget annat land hade klarat det, jag lovar.

Var finns Sverigedemokraterna i den här processen? De som alltid presenterar sig som ”sverigevänner” har naturligtvis en lika stor anledning som alla andra sverigevänner att kavla upp armarna och göra vad de kan för att Sverige ska fortsätta att var ett trevligt land för alla att vara i. Om nu svenskar, oavsett vem man menar, även fortsättningsvis ska ha ett bra liv så håller det inte att sitta bredvid spelplanen och överdriva och prata om katastrof, när det i själva verket faktiskt går ganska bra för Sverige.

In och jobba med integrationen! Av ALLA!

Var är alla idéer om hur man konkret ska lösa segregationen som företeelse oavsett om det är aldrig så ”svenska svenskar” vi pratar om? Man kan inte bara sitta bredvid och säga att vi har problem. Det har jobbats med utanförskap i alla tider, även när det handlade om ”ursprungssvenskar” som flyttade från landsbygden in till tråkiga miljonprogram i Stockholm. Var befann sig alla ”sverigevänner” då?

Släpp hörnflaggan och kom in i matchen mot utanförskapet. Oavsett var det finns. Innan ni gör det har ni ingen trovärdighet.

Kommentera

Tema av Anders Norén