OlssonJohansson

Just another WordPress site

Politik

Jag blir så arg…

…när jag ser den stackars kvinna som just levererat sitt vittnesmål om hur judge-wannabe till HD i USA, Brett Kavanough förgrep sig på henne tidigare i livet. Där står denna starka kvinna och levererar ett trovärdigt vittnesmål om hur en full Kavanough lägger sig över henne och kladdar å det grövsta. Och så blir hon ifrågasatt!
Ännu argare blir jag när jag sen hör den här beklämmande rödvinsadvokaten stå och påstå att det aldrig hänt och dessutom ha mage att klaga på vad anklagelserna utsätter hans familj för. Att han läser detta ur ett manus som ligger framför honom gör att han förlorar all trovärdighet, om han nu hade någon sen tidigare.
Men allra argast blir jag när man sen hör ”the so-called president” ta sitt urusla val till högsta domstolen i försvar. Hela historien visar bara hur ett sorgligt, vitt patriarkat fortsätter att utöva sin makt.

Ibland skäms jag för att vara vit, man och född i västerlandet.

Kommentera

Tema av Anders Norén