OlssonJohansson

Just another WordPress site

Miljö, Politik

Börja om från början

Så kom då bakslaget då. Inte konstigt alls att vintern vill hålla sig kvar, men lika tråkigt varje gång. Det känns som om man kallas tillbaka till startblocken efter en tjuvstart man inte själv är orsak till. Precis som moder jord vill säga:
”Hallå där! Nu gör vi på mitt vis! Glöm inte bort att det är jag som bestämmer”
Annars är det just det vi gör, allt som oftast. Glömmer bort att det är hon som bestämmer alltså. Jag sitter här och ser hur rökgaserna från den nytända brasan i köksspisen blandar sig med snöfallet och undrar om jag ska ha dåligt samvete för att jag bränner några vedträn om dagen för att få upp trivseltemperaturen i huset. Annars är det luftvärmepumpen som står för värmen. Den är inställd på att hålla sexton grader i huset. Det gör att den, med sin placering på nedervåningen knappt fixar 15 grader här på övervåningen. Snål ska man va. Det känns fint. Med brasan blir murstocken varm även på övervåningen och myset sprider sig i skrivarlyan. Klimatångesten får faktiskt maka på sig litegrann en sån här dag. Det är lätt annars att känna hur moder jord faktiskt har lämnat startblocken i racet mot överhettningen långt före det kostymstyrda världssamfundet vem som måste springa, eller hur långt. eller ens åt vilket håll. Naturen har inte bara tagit täten i loppet utan springer dessutom fortare och fortare mot ett mål, som vi först på senare år har förstått vart det ligger. Nu gäller det inte bara att hinna ifatt utan också kyla ner henne och övertala henne att detta är ett lopp som bör avbryta. För mänsklighetens bästa.

Kommentera

Tema av Anders Norén