OlssonJohansson

Just another WordPress site

Ekonomi, Energi, Klimat, Politik

Det är skillnad på att lova och att göra

Ett enda land i hela världen har planer för sin energiförbrukning som leder till att man uppfyller sin del av klimatmålen i Paris-avtalet till netto-noll-utsläpp till 2050. Alla andra har inga, för dåliga eller rent kontraproduktiva planer som inte innebär att världen tillsammans klarar max 1,5 graders uppvärmning av vår gemensamma jord. Den nedslående sanningen levererade Vetenskapsradion Klotet i radions P1 i podden häromveckan. Denna alarmerande och rent sorgliga sanning är bara en i raden av kniviga frågor världen har att ta itu med under det kommande klimatmötet i Glasgow om bara några dagar. En av de mest iögonenfallande sakerna som Klotet tar upp är det faktum att det fortfarande öppnas nya oljeutvinningssajter som innebär att länder som USA, Ryssland, men även Norge alltså kör med dubbla agendor och samtidigt som man lovar minska sen, så ökar man nu. Trots att alla är överens om att koldioxidutsläppen borde stoppas så fort som möjligt. Jag hörde en intervju med någon i ansvarig ställning i Norge säga att ”Så länge det finns en efterfrågan på olja kommer vi att fortsätta pumpa upp den i samma omfattning som tidigare.

Vilket land det är som får godkänt?

Gambia

Kommentera

Tema av Anders Norén