OlssonJohansson

Just another WordPress site

Uncategorized

Har du klimatångest? Gör något – bara något!

Jag känner inte någon längre som inte förstår att världen är mitt uppe i en klimatkris. Dock finns det gott om folk som ifrågasätter det

Professor Björn Ola Linnér på Linköpings universitet berättar för Vetenskapsradion Klotet att de 100 miljarder som den rika delen av världen lovat skulle finnas tillgängliga för klimatåtgärder i utvecklingsländer. Dessa finns inte tillgängliga än!

Vet ni att inför COP26 i Glasgow så hade man en överenskommelse att alla länder skulle lämna in uppdaterade planer på vad och hur man skulle göra i sitt land för att bli koldioxidneutrala i framtiden. 40 länder gjorde det inte.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap anför rent allmänt att vi har en för dålig beredskap för kriser i samhället. Eldistribution är en viktig del för ett fungerande samhälle. Lokalt producerad (sol)kraft passar som handen i handsken för att täcka upp när strömmen från avlägsna kraftverk uteblir.

Under oktober har Philip Ekholm i Partille betalat 178 kr för laddningen till sin elbil och då har han kört ungefär 100 mil, rapporterar vetenskapsradion Klotet i Sveriges radios P1. Hoppsan! Säg den fossilbil som slår det!

 

Kommentera

Tema av Anders Norén