OlssonJohansson

Just another WordPress site

Uncategorized

wobbel på hög nivå

Flygen står på marken och Storbrittannien velar om hur man ska göra med EU. Hur ska det bli med övergången till en fossilfritt värld som blir allt angelägnare. Stora och små frågor fyller media världen över och håller allt från politiker till sociala medier och tv sysselsatta gott och väl de 24 timmar som dygnet innehåller. Själv håller jag på att återhämta mig från en världslig överansträngning som inneburit att nätterna just nu inte innehåller välbehövlig sömn utan snarare fullt utbytbar stress. Jag har förstått att jag delar sömnsvårigheter i allmänhet med en allt större allmänhet. Jag förstår dem. Världen snurrar inte fortare idag jämfört med vad den gjorde när vi fortfarande gick runt i den, i ordets rätta bemärkelse, men för oss som lever i den rör oss längre över större ytor och interagerar med långt fler än vad förtida människor gjorde. Jag hade det tvivelaktiga nöjet att se SVT:s serie ”Nedsläckt land” En simulering av hur civilisationen vi lever i fungerar när EN del av vårt välfärdssystem slås ut. När man ser det så inser man hur utsatt och faktiskt hjälplöst det moderna samhället är vid minsta lilla kris.

Se den

Kommentera

Tema av Anders Norén